A Tihanyi-félsziget kétségkívül Magyarország egyik leggyönyörűbb tája számtalan csodás kilátást nyújtó ponttal, túránk során ezek közül látogatunk meg párat. Képeslapra illő panorámák, lélegzetelállító látvány a Balatonra és a félszigetre, kihagyhatatlan fotós témák!

“Balaton a magasból” nevű vezetett gyalogos túránk irodánktól indul, ahonnan a gödrösi üdülőtelep nyaralóit elhagyva egy rövid, meredek szakasz után a Balaton északi partjának elénk táruló, hihetetlen panorámáját csodáljuk meg: Alsóörstől egészen Badacsonyig ellátni!

A túrán még sokszor fog előkerülni a fényképező!

Az egykori földvár, az Óvár peremén sétálva fokozatosan feltárul előttünk a félsziget: a nagy levendulaültetvény, a Külső-tó fölé magasodó Őrtorony-kilátó, a Szélmarta-sziklák, a Belső-tó és végül Tihany falu az apátság jellegzetes sziluettjével.

Panoráma a Balaton északi partjára

Az Óvár oldalában lesétálva körbepillantunk egy vulkáni eredetű sziklamagaslatról, majd meghódítjuk a Külső- és Belső-tavak közötti Szélmarta sziklákat.

A Szélmarta sziklák tekintélyes meredélyeiről rálátni a Belső-tóra

A túra rövid változata itt véget ér, pár perc alatt elérhető Tihany falu központja éttermekkel, múzeumokkal, de a kb. 45 percenként közlekedő helyközi buszjárattal negyedóra alatt vissza is lehet jutni irodánkhoz, ahonnan indultunk (gyalog kb 30 perces séta). Előzetes egyeztetés alapján folytathatjuk sétánkat a Belső-tó partján a Tihany falura gyönyörű kilátást kínáló Aranyház gejzírkúpig, vagy egy hosszabb útvonalon az Őrtorony kilátóig.

Tihany központja a Belső-tó partjáról
Hívj most!
Térkép