Gyakran Ismételt  Kérdések

Hogyan tudok fizetni?

Készpénz mellett elfogadunk bankkártyát és bármilyen bank által kibocsátott SZÉP-kártyát is (mindhárom zseb használható).

Autóval érkezünk. Le tudunk önöknél parkolni?

Bérlőink, vendégeink az Aquilo Hotel Panoráma parkolóját ingyen használhatják.

Ha kerékpárt szeretnék bérelni, le kell előre foglalnom?

Nem kötelező, de mivel véges kapacitásunk van (elsősorban elektromos bringákból és gyerekbiciklikből, a tandemből pedig csak egy darab), érdemes emailben lefoglalni a kerékpárokat, így írásos megerősítést is küldünk. Természetesen telefonon is lehet foglalni. Kauciót, előleget nem kérünk.

Lehet több napra bérelni?

Igen, ilyenkor természetesen nem kell minden este visszahozni a bringákat.

Milyen kerékpárok bérelhetők?

35 túrakerékpárunk vannak, ezek elsősorban kerékpárúton, aszfalton történő kisebb-nagyobb tekerésekhez, Balatonkerüléshez valók, mivel a nagy méretű, 28-as kerekek könnyen gördülnek szilárd útburkolaton. Terepre nem szoktuk javasolni a használatukat, mountain bike-unk, versenybringánk sajnos nincs. Az egy darab tandemünk mellett 8 gyerekbiciklink is van különböző méretekben.

kerékpárkölcsönzés Tihany
Milyen elektromos bringák bérelhetők? Hány kilométert tudnak egy töltéssel megtenni?

4 darab többféle méretű, rásegítéses (pedelec) kerékpárunk Gepida vázra Bosch hajtásrendszerrel van szerelve. A hatótávolságot elsősorban a testsúly, az útvonal szintemelkedése és az elektromos motor rásegítésének mértéke határozza meg (ez 4 fokozatban bármikor változtatható). Jellemzően 60-80 kilométert lehet kényelmesen megtenni teljesen feltöltött akkumulátorral indulva. Kérésre szívesen adunk töltőt is az e-bike-ok mellé, így útközben pl. ebéd ideje alatt is lehet tölteni (illetve több napos túra esetén éjszakánként). Természetesen ha lemerül az akkumulátor, a kerékpár rásegítés nélkül továbbra is hajtható, bár a súlyából adódóan nehezebben.

Mettől meddig van nyitva a kölcsönző?

Reggel fél kilenckor nyitunk, de kerékpárt korábbi indulás esetén is tudunk adni előzetes egyeztetés után. Jellemzően délután 4-5 óráig van valaki a kölcsönzőnkben, de a bérelt kerékpárokat később is le lehet adni, mivel az irodánknak helyet adó Aquilo Hotel Panoráma recepciója 0-24 nyitvatartású, így adott napon nem kell zárásig visszaérni.

Szeretnék a biciklikhez sisakot/táskát/zárat/lámpát/gyerekülést kérni.

Igény esetén extra felár nélkül biztosítjuk ezeket, valamint hosszabb túra esetén szívesen adunk mini szervizszettet is alapvető szerszámokkal, defektjavítókészlettel, pótbelsővel, kézi pumpával. Emellett bérelhető tőlünk kétkerekű gyermekszállító utánfutó is.

Ha vitorlázni szeretnék, kell előre foglalnom?

Mindenképp javasolt, mivel szezonban sok vendégünk van. Bár nem kizárt, de ritkán van arra lehetőség, hogy előzetes bejelentkezés nélkül azonnal el tudjunk indulni.

Milyen messzire juthatunk vitorlással? Megállhatunk Balatonföldváron? Be/kiszállhatunk Siófokon?

Tihanyból indulva 2-3 óra alatt kb. 5 kilométer a legnagyobb távolság, amilyen messzire el tudunk menni (leggyakrabban 2-3-4 km/órás átlagsebességgel tudunk haladni, ez a szélerősségtől függ). A kormányosnak egyrészt számolnia kell azzal, hogy a visszautat is meg kell tenni, másrészt muszáj valamennyi tartalékidőt is hagyni, ha esetleg elgyengülne a szél a túra második felében. Emiatt 2-3 órás vitorlázás esetén a szóba jöhető kikötők (az Aquilo Hotel Panorámában található báziskikötőnk mellett) Balatonfüred és Tihany hajóállomás. Hosszabb időtartamú vitorlázás alatt már van lehetőség messzebre eljutni, pl. Csopak, Alsóörs.

csapatépítő programok Tihanyban
Mi történik, ha a lefoglalt vitorlázás napján nincs szél/nagy vihar van?

Foglalás esetén pár nappal a hajózás előtt érdemes telefonon egyeztetni velünk, hogy mit mutat az előrejelzés. Alkalmatlan időjárás esetén természetesen van lehetőség módosítani a foglaláson (szabad kapacitásunk függvényében további díj nélkül), de ha emiatt mégsem valósul meg a vitorlázás, természetesen nincs fizetési kötelezettség.

Kötelező a mentőmellény viselése?

A mentőmellényeket csak különösen erős szélben, a kormányos utasítására kell felvenni (az elmúlt öt évben összesen kétszer történt ilyen). Természetesen ha valaki kéri, szívesen adunk felnőtt- vagy gyerekmellényt a túra során bármikor, de mivel hajónk kifejezetten nagy és kényelmes, erre sem sokszor volt eddig példa.

Hozhatunk üdítőt, szeszesitalt, rágcsálnivalót a hajóra?

Ennek nincs akadálya, a hűtőtt italokat be is tudjuk tenni a hajó hűtőládájába, így nem melegszenek meg egyhamar. A hajón törhetetlen műanyagpoharak vannak.

Lehet dohányozni a hajón?

Igen.

Kutyát szabad hozni a hajóra?

Legfeljebb kistestűt, de korábbi tapasztalataink alapján nem javasoljuk, mivel 2-3 órán keresztül a hajó nem egy komfortos környezet a házikedvenceknek.

Kisgyermekkel mennénk vitorlázni – biztonságos?

Még egyszer sem pottyant be a vízbe vagy lett bármilyen balesete gyermeknek a hajónkon (max. amikor szaladgálás közben elestek). Természetesen ha a szülő úgy biztonságosabbnak érzi, gyerekmellényt tudunk adni. Egyébként korábbi tapasztalatunk az, hogy 10 éves kor alatt a hajózás több órán keresztül nem köti le a kicsiket, az ő figyelmüket még nem ragadja meg a felnőttek által nagyra értékelt panoráma, csend és nyugalom a vízen.

Milyen kishajókat tudok bérelni?

Két egyszemélyes Laserünk van és egy műanyag Kalózunk, amin 2-3 felnőtt fér el kényelmesen. Bérelhető tőkesúlyos/kabinos hajónk nincs.

Szükség van a bérléshez hajóvezetői engedélyre?

Kalózunk és a Laserek képesítés nélkül használhatók, viszont úszástudást és egy minimális vitorlázótudást elvárunk. Erre szóban kérdezünk rá a helyszínen, valamint a bérlő aláírásával tanusítja a szerződésen.

Le kell foglalni előre a kishajókat? 

Amennyiben éppen nincsenek kiadva, bármikor oda tudjuk adni a hajókat, de mivel főszezonban igen keresettek (elsősorban a Kalóz), ezért érdemes emailben/telefonon érdeklődni és foglalni.

Milyen felszerelés van a kishajókon? 

Ingyen biztosítunk mentőmellényt és vízhatlan telefontokot. A Kalózon van egy nagy méretű vízhatlan táska is (iratoknak, ruhának, ételnek), valamint horgony, mericske, szivacs, kikötőkötelek.

Hívj most!
Térkép