Vezetett gyalogos és kerékpáros túrák a Tihanyi-félszigeten  

Tihanyról a legtöbb embernek a visszhang, az apátság és a levendula jut eszébe. Pedig mennyi különleges kincset rejt még ez a félsziget! Például jártál már Balaton-parti erdőben? Vagy ezeréves sziklalakásokban? Esetleg érdekel a környék történelme, kultúrája, szokásai, az, hogy milyen itt élni? Szívesen megmutatjuk neked a felfedezésre váró látnivalókat, vezetett túráink szervezésével levesszük az útvonalkeresés terhét a válladról.

Sajkod nyugalma, a pazar kilátás az Őrtorony-kilátóból és számos kevésbé ismert magaslatról, a változatos növény- és állatvilág, a lélegzetelállító táj – felsorolni is nehéz a Tihanyi-félsziget egyedülálló természeti és kulturális értékeit. Ha szeretnél életre szóló emlékeket szerezni az itt töltött idő alatt, jelentkezz és gyere el egy túránkra! Mindent a te igényeid alapján állítunk össze: az indulás ideje, a túra hossza, az útvonal, az, hogy kerékpárral vagy gyalog megyünk, mind csak rajtad múlik. Ízelítőként böngéssz javasolt útiterveink közül, ezeket rugalmasan tudjuk az elképzelésed szerint alakítani.

Válassz vezetett túráink közül!

Vezetett túrák Tihanyban
Tihany dióhéjban
4 km-es gyalogtúra

Rövid idő áll rendelkezésedre, de megismernéd a Tihanyi-félsziget legfőbb természeti és kulturális kincseit? Sétáljunk fel együtt az apátsághoz!

Útvonal: Gödrös – Barátlakások – Óvár – Visszhang-domb – apátság (akár este is)

Vezetett túrák Tihanyban
Balaton a magasból
3-6 km-es gyalogtúra

A séta során megmutatjuk nektek a Tihanyi-félsziget legszebb panorámájú magaslatait. A fényképeződet ne felejtsd otthon, emlékezetes túra lesz!

Útvonal: Óvár – Szélmarta-sziklák (opcionális: Aranyház vagy Őrtorony-kilátó)

Vezetett túrák Tihanyban - Titkos Tihany
Titkos Tihany
7-10 km gyalog vagy kerékpárral

Tihanynak vannak még kevésbé ismert, de annál lenyűgözőbb részei. Ha már láttad az apátságot, a Belső-tavat és a levendulamezőket, fedezd fel velünk Sajkodot! 

Útvonal: Apáti-templom – Csúcs-hegy – Őslevendulás – Őrtorony-kilátó

Vezetett túrák Tihanyban - Vulkánok kráterében
Vulkánok kráterében
6-8 km gyalog vagy kerékpárral

Ismerd meg velünk a Tihanyi-félszigetet egykoron formáló tűzhányók ma is látható nyomait, a Szélmarta-sziklákat, az Aranyházat, a Gejzír-mezőt!

Útvonal: Szélmarta-sziklák – Aranyház – Átjáró-barlang – Akasztó-domb

Hívj most!
Térkép