Még nem jártál Tihanyban? Vagy csak rég voltál ezen a csodás tájon? Esetleg külföldi rokonaid, barátaid jönnek látogatóba és szeretnéd nekik megmutatni a Tihanyi-félsziget legfőbb természeti és kulturális kincseit? Mi szívesen megmutatjuk neked a kihagyhatatlan látnivalókat!
„Tihany dióhéjban” nevű vezetett gyalogos túránk irodánktól indul, ahonnan a gödrösi üdülőtelep nyaralóit elhagyva hűs erdőbe érünk. Rövid kitérő során megtekintjük a közel ezer éves szerzetestelepet, az egykori Barátlakásokat, majd egy rövid, meredek szakasz után a Balaton északi partjának elénk táruló, hihetetlen panorámáját csodáljuk meg: Alsóörstől egészen Badacsonyig ellátni! 
A Barátlakások egyik cellája - a gyerekek nagy kedvence!

Az egykori földvár, az Óvár peremén sétálva fokozatosan feltárul előttünk a félsziget: a nagy levendulaültetvény, a Külső-tó fölé magasodó Őrtorony-kilátó, a Szélmarta-sziklák, a Belső-tó és végül Tihany falu az apátság jellegzetes sziluettjével. 

Balra a déli part látszódik, távolban a Badacsony, előttünk pedig a félsziget nyaka
A XX. század legszebbjének kikiáltott IV. Károly kálvárián át érkezünk a Visszhang-dombra, ahol kipróbáljuk, hallatszódik-e még a híres tihanyi echo.
A kálváriát 1927-ben szentelték fel, 1960-ban elbontották, azóta újjáépült

Sétánkat a falu központjában fejezzük be számos további kulturális látnivaló közelében. A megfáradt vándorok számos étterem közül választhatnak, de innen a visszajutás is könnyen megoldható irodánkhoz: a kb. 45 percenként közlekedő helyközi buszjárat negyed óra alatt visszaér, gyalog pedig 35 percre van szükség.

A Pisky-sétány köti össze a Visszhang-dombot és az apátságot
Hívj most!
Térkép